Rafting kamp Ivona se nalazi na desnoj obali Drine, u mestu Bastasi, 20 kilometara jugoistočno od Foče. Drina je u ovom delu izuzetno brza planinska reka, pa i ne čudi ideja, što se preduzimljivi vlasnik Branko Sokolović odlučio da baš ovde 2007. godine podigne svoj kamp.

 

Rafting Tarom je jedan od najlepših osećaja, što se i vidi na licima učesnika

Inače Branko je među prvima počeo sa raftingom, davne 1989 godine. U to vreme su se, još samo četvorica ljudi na ovim prostorima bavila raftingom. Mesto kampa je izuzetno atraktivno  4,5 km nizvodno od Šćepan Polja, mesta gde se spajaju dve neukrotive planinske reke Piva i Tara, stvarajući jednu od najlepših reka na ovim prostorima, Drinu.

 

Uživanje učesnika

 

Kanjon reke Tare je dubok oko 1350 metara što ga čini najdubljim u Evropi, a drugim u svetu, posle Velikog kanjona reke Kolorado. Ustvari, najveća dubina kanjona je 1362 metra, na mestu zvanom Obzir.

 

Doživite ovu neverovatnu adrenalinsku avanturu

 

Prema legendi na tom mestu je Marko Kraljević sa svojim konjem Šarcem, preskočio kanjon i obzirnuo(okrenuo) se kad je video koliko je kanjon dubok. Poslednjih nekoliko godina, rafting Tarom postao je jedan od najpoznatijih adrenalinskih doživljaja na vodi, ne samo u našem regionu, već i u svetu.

 

Posada kampa Ivona

 

Turisti sa svih strana sveta dolaze na reku Taru, kako bi se oprobali u raftingu, doživeli nezaboravno iskustvo, i usput se upoznali sa ovim prelepim krajem.

 

Reka Tara sa pravom nosi nadimak „Suza Evrope“

 

Rafting kamp Ivona raspolaže sa 24 bungalova i kapacitetom od 90 spavaćih mesta. Sobe su sa 2, 3, 4, 5 i 6 ležajeva, udobne su i sa uvek urednom i čistom posteljinom, tako da vam vreće za spavanje nisu potrebne. U sklopu kampa su odlično održavani tuševi i mokri čvor, koji su u svakom trenutku besprekorno čisti.

 

Sobe su uredne i čiste

 

Pogled na bungalove

 

Hrana se priprema u samom kampu i ovde možete naći gotovo sve od domaćih specijaliteta. Jedan je od retkih kampova koji poseduje sopstvenu pekaru na drva, u kojoj se spremaju zeljanica, sirnica, domaći hleb, teletina, jagnjetina i prasetina ispod sača, kao i ostala tradicionalna jela sa ovih prostora.

 

Uživanje u domaćim specijalitetima

 

Hrana se služi u restoranskom delu, gde imate na raspolaganju sve vrste domaćih pića, a kapacitet restorana je takav da može primiti sve goste kampa. Treba napomenuti da hranu mogu poručiti i gosti koji nisu gosti kampa, već su u prolazu.

 

Restoran kampa Ivona

 

Vlasnik Branko se pobrinuo da pored bungalova obezbedi prostor za auto kamp i kampovanje u šatorima, po izuzetno povoljnim cenama. Ceo ovaj kompleks je pokriven odličnom WI–FI konekcijom. Večeri u kampu su poznata po druženju uz logorsku vatru, uživanje u domaćoj hrani uz po koju čašicu domaćeg pića.

 

Nezaboravne večeri u kampu

Gostima su pored rafting na raspolaganju off road safari, kanjoning, ribolov kao i ostale aktivnosti vezane za prirodu i ovaj prelepi kraj. Kamp poseduje sportske terene gde se svakodnevno održavaju razna takmičenja.

 

Zadovoljni gosti tokom safarija

 

Pošto je ovaj deo zemlje granica dva najpoznatija Nacionalna parka, Durmitora i Sutjeske, gostima kampa su na raspolaganju obilasci ova dva nesvakidašnja parka i uživanje u njihovim  lepotama.

 

Do Rafting kampa Ivona se vrlo lako stiže iz nekoliko pravaca

 

Za ljubitelje planinarenja tu je nezaobilazna planina Maglić, sa svojim nadaleko čuvenim Trnovačkim jezerom u obliku srca, koja privlači ogroman broj ljubitelja prirode. Sa druge strane je ništa manje atraktivna planina Durmitor poznata po svojim „Gorskim očima“.

Rafting kamp Ivona

 

Posetite Rafting kamp Ivona i doživite nezaboravnu adrenalinsku avanturu na najlepšoj reci Tari. Uživajte u nacionalnim specijalitetima i upoznajte prelepu prirodu Naciomalnih parkova Durmitora i Sutjeske.                                                                                                                                 Kontakt telefon Rafting kampa Ivona je +387 65 660 556 i email adresa rafting@teol.net

U narednom prilogu pogledajte neke od naših najzanimljivijih tura:

 

 

 

Post-article Ad Code: Copy and paste your adsense code that you want to add to the end of the article. The ad code will be inserted automatically after the final paragraph of every post.