Šarganska osmica

Šarganska osmica je pruga uskog koloseka koja spaja stanice Šargan Vitasi i Mokru Goru. Udaljena je od Beograda oko 210 kilometara, ali i pored toga se do nje se stiže vrlo lako. Put vodi Ibarskom i Jadranskom magistralom, gde se posle Mačkata isključuje prema Višegradu.

 

nekoliko pravaca iz Beograda do Mokre Gore

 

Nekada davno ova pruga je bila veza Istočne i Srednje Evrope sa Jadranskim morem. Gradnja ove pruge je započeta 1916. godine od strane Austrougarske monarhije koja je želela da poveže Beograd i Sarajevo. Zbog velike nesreće koja se dogodila kopanjem najdužeg tunela ispod brda Budim, radovi su do daljnjeg bili obustavljeni. Naime, tada je došlo do urušavanja tunela gde je nastradalo preko 200 zarobljenika, koji su tada kopali tunel.

 

informacije o šarganskoj osmici na ulasku u železničku stanicu

 

Po završetku Prvog svetskog rata, doneta je odluka da se 1919. godine ponovo pokrenu prekinuti radovi. Kako je situacija u zemlji bila teška, došlo je do određenih poteškoća, gde je nekoliko firmi koji su izvodili radove bankrotiralo. Uprkos velikim novčanim problemima, gradnja je ipak završena u januaru 1925. godine kada je krenuo prvi voz. Kasnije pruga doživljava izuzetno veliku popularnost, saobraćajući iz Beograda preko Sarajeva, do Dubrovnika.

 

ulazak u hol koji vodi do železničke stanice na čijim su zidovima vredne istorijske informacije

 

Vreme trajanja ove vožnje bilo je 24 časa. Saobraćaj ovom prugom je trajao do 1974. godine, kada je pruga uklonjena, odlazeći tako u zaborav. Ipak 1999. Godine, grupa entuzijasta sa dalekim vidicima i pogledima u budućnost, dolazi na ideju da obnovi deo pruge od Šargan Vitasija do Mokre Gore, isključivo u turističke svrhe.

 

na železničkoj stanici je moguće naći smeštaj jer postoje apartmani Osmica

 

Obnova je trajala pune četiri godine, da bi prvi voz iz Mokre gore krenuo prvog septembra 2003. godine. Sadašnja pruga je dugačka 15 440 metara, prolazi kroz 22 tunela i 5 mostova. Da bi se savladala visinska razlika od preko 300 metara nadmorske visine, a inženjeri su projektovali putanju pruge u obliku dve velike osmice, kako bi voz lakše savladao taj uspon. Sezona Šarganske osmice počinje 1. Aprila i traje do 31. oktobra.

 

železnička stanica na Mokroj Gori

 

Voz saobraća u dva termina, od 10:30 i 13:30 h, a u julu i avgustu uvodi se treći polazak u 16:10 h. Cena vožnje iznosi 800 din. Pruga je izuzetno atraktivna, prolazi kroz brojne useke i klance, kao i kanjon reke Kamešine, pružajući neverovatan doživljaj. U toku vožnje, staje se na ukupno 5 vidikovaca, odakle se pruža najlepši pogled na okolinu. Zbog toga ovu prugu smatraju jednom od najlepših pruga na svetu toga tipa. Smeštaj možete pronaći na samoj železničkoj stanici, u apartmanima Osmica, ali i u brojnim privatnim apartmanima kojih ima na pretek po izuzetno povoljnim cenama.

 

stanica Jatare

 

Umesto nekadašnjeg parnog voza Ćire, sada u redovnim turama saobraćaju dizel lokomotive. Vagoni su napravljeni u retro stilu i cela kompozicija nosi naziv „Nostalgija“. Stari Ćira sa pogonom na paru naravno nije zaboravljen, već se koristi u vanrednim turama, prilikom snimanja filmova, spotova, reklama i sličnih stvari.

 

unutrašnjost vagona

 

Međutim, vredni i ambiciozni ljudi koji su radili na oživljavanju Šarganske osmice, nisu se na ovome zaustavili, već su 2011. godine obnovili i deo pruge od Mokre Gore do Višegrada. Time su parku prirode Mokra Gora pridružili poznata obeležja Višegrada, čuveni most nama poznat kao „Na Drini ćuprija“ i skoro napravljeni Andrić grad.

 

izgled kompozicije sa Ćirom

 

Polazak prvog voza za Višegrad očekuje se u ovoj 2018. godini. Na Šarganskog osmici je snimljen veliki broj filmova, kao što su  “Na putu za Montevideo”, “Život je čudo” i mnogi drugi. Dolaskom i ulaganjem  na Mokru Goru našeg proslavljenog reditelja Emira Kusturice, ovaj kraj nastavlja dodatno da jača, doživljavajući preporod. Kusturica pravi čitav kompleks turističkog sadržaja zajedno sa ski stazom, kome daje naziv Mećavnik.

 

Kusturicin Mećavnik

 

Mokru Goru počinju da posećuju mnogobrojni velikani iz celog sveta, a najznačajniji događaj postaje filmski festival Kustendorf. Ne tako davno ceo ovaj kraj je živeo od hemijskog kombinata Kotroman, koji je tada bio najpoznatiji brend ovog kraja. Posle gašenja proizvodnje i zatvaranja fabrike, mnogi radnici su tada bili prinuđeni da posao potraže u turizmu, gde su se neki bolje snašli nego na proizvodnim linijama.

 

stanica Jatare

 

Mokra Gora je dokaz da ništa nije zaboravljeno, samo da je potrebna jaka volja i kreativnost pojedinaca, kako bi se stvari potpuno okrenule. Takođe, ona je odlični pokazatelj da za turizam u našoj zemlji još uvek ima nade, samo je potrebno slediti primer oživljavanja ovog, tada privremeno posrnulog prirodnog blaga, a sada najpoznatijeg brenda ovog kraja.

 

pogled iz vagona na okolinu i čuvenu osmicu

Post-article Ad Code: Copy and paste your adsense code that you want to add to the end of the article. The ad code will be inserted automatically after the final paragraph of every post.

Previous

Meandri Uvca

Next

Na Drini Ćuprija

2 Comments

  1. Nemam rijeci hvaljenja i divljenja. Posjetio sam Kustendorf. Kusta je genije

Оставите одговор

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Translate »